Maatvoering en machinebesturing

< Terug

Bloemhof Staphorst heeft gespecialiseerde medewerkers die zich volledig richten op het voorzien van maatvoering bij infraprojecten.

We beschikken over up-to-date apparatuur en dat maakt het voor ons mogelijk om in elke situatie de maatvoering met de juiste precisie uit te voeren. De medewerkers werken met de juiste software om de voorbereiding voor 3D machinebesturing volledig voor u uit te voeren en te beheren tijdens de uitvoering.

Het grote voordeel van de mogelijkheid dat we alles in eigen beheer uit kunnen voeren is dat we snel schakelen bij wijzigingen tijdens de uitvoering van een project.

Lees hier een uitleg over werken met 3D van onze maatvoerder/uitzetter.

Uitzetten
Door middel van GPS en Totalstation kunnen we in elke situatie de maatvoering verzorgen. Het uitzetwerk bestaat voornamelijk uit het uitzetten van bijvoorbeeld wegcunnets, rioleringen, kolken, verhardingslijnen, asfalt uitcijferen, watergangen, etc.

image

Inmeten
Het digitaal inmeten van een bestaande situatie en/of van het gerealiseerde project. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het bepalen van de (verwerkte) hoeveelheden, het bepalen van de huidige situatie voor een correcte aansluiting op de nieuwe situatie of voor het aanleveren van revisiegegevens voor een project.

Bloemhof Staphorst verzorgt onder andere depotmetingen, situatie en hoogtemetingen, volumemetingen, DTM metingen en revisiemetingen.

image

Revisietekeningen
De gemeten data verwerken we in een revisietekening van het project welke voldoet aan de eisen van de opdrachtgever.

image

3D machinebesturing
Het overgrote deel van onze machines beschikt over een 3D GPS systeem. Dit maakt het mogelijk om de werkzaamheden in 3D uit te voeren. Dit biedt vele voordelen met betrekking tot een efficiƫnte en nauwkeurige uitvoering van een project.

Van het begin tot het eind van de uitvoeringsperiode hebben alle machinisten constant op elke willekeurig locatie binnen het project de maatvoering in beeld. Het werken in 3D levert foutenreductie en een hogere productiviteit tijdens de uitvoering.

Om het werk in 3D uit te kunnen voeren wordt er gebruikt gemaakt van een 3D-ontwerp. Het maken van deze 3D-ontwerpen doen we in eigen beheer aan de hand van de aangeleverde 2D-digitale ontwerptekeningen. Het 3D-ontwerp wordt gebruikt om een GPS of Total Station gestuurde machine aan te sturen, maar ook voor het uitzetten van piketten of op willekeurige plekken in het werk hoogte aan te geven. Tevens worden de gegevens ingezet als referentievlak voor de totale volumebepaling op het werk.

 

image